Over ons

Specialisten in handtherapie
Handtherapie Onderwijs houdt zich intensief bezig met opleiding en scholing van fysiotherapeuten, ergotherapeuten en huisartsen op het terrein van hand- en polsproblematiek.
Handtherapie Onderwijs is ontstaan vanuit de onderwijsactiviteiten van Handtherapie Nederland; een keten van gespecialiseerde centra voor handtherapie, waar kwalitatief hoogwaardige zorg wordt geleverd aan patiënten met problemen aan handen, polsen en armen. Vanuit Handtherapie Nederland werd kennis en ervaring al jaren gedeeld met paramedici die zich willen verdiepen in handtherapie.

Opleidingen/cursussen/clinics
Handtherapie Onderwijs verzorgt specifieke verdiepingsopleidingen, cursussen en clinics voor de bovenste extremiteit in het na- en bijscholingstraject voor reeds gediplomeerde fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Opleidingen worden georganiseerd in het pand van:

Urban Outka
Zonnebaan 18
3542 ED  UTRECHT (Lage Weide)

Tel: (030) 254 70 99
E-mail: info@handtherapieonderwijs.nl

Thema-avonden
Wij organiseren thema-avonden, waaronder een informatieavond over hand- en polsklachten in de huisartspraktijk. De NHG standaard Hand- en Polsklachten wordt hierbij als uitgangspunt gebruikt.

Hogeschool Utrecht
In samenwerking met de Hogeschool Utrecht verzorgt Handtherapie Onderwijs binnen de opleiding fysiotherapie een half jaar durende profilering handtherapie voor 3e en 4e jaars studenten. Dit vormt een kweekvijver van toekomstige handtherapeuten.

Docenten
Alle aan onze organisatie verbonden docenten zijn zeer ervaren handtherapeuten en handchirurgen. Het overzicht van deze docenten vindt u hier.

Opleidingscommissie
Alle opleidingen en cursusdagen worden gecoördineerd door de opleidingscommissie, bestaande uit:

  • Dhr. R. van Huis, fysiotherapeut/manueel therapeut/handtherapeut, CHT-NL;
  • Dhr. P. Pennehouat, fysiotherapeut/handtherapeut, CHT-NL;
  • Mevr. Drs. K. Schoneveld, fysiotherapeut/handtherapeut/gezondheidswetenschapper, CHT-NL;

CRKBO
Wij zijn CRKBO gecertificeerd. Wij zijn een onderwijsinstelling die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Contact

Heb je vragen met betrekking tot een van onze opleidingen? Bel ons op:

030 - 254 70 99

Met medewerking van